Vilínová květová voda s rozprašovačem, organic

je vhodná zejména pro mastnou a problematickou pleť

Skladem

258 Kčs DPH

Varianty: Vilínová květová voda s rozprašovačem, organic
Vilínová květová voda s rozprašovačem, organic, 250ml

   
Vilínová květová voda s rozprašovačem, organic, 1 litr

   
Celkem kusů: 0
Cena celkem:
0 Kč

Chci dostávat informace o naskladnění
Načítání

Vilínová květová voda

Balení 250 ml

Lehce stahuje póry a působí antibakteriálně.

Květová vilínová voda je vhodná zejména pro mastnou a problematickou pleť, která trpí na ucpané póry.

Květonová voda  se doporučuje v přípravcích pro citlivou pokožku se sklonem k zarudnutí. Adstringentní, tonizující a čisticí prostředek je ideální přísadou pro péči o smíšenou a mastnou pleť nebo pro výrobu deodorantů.
Botanické jméno Hamamelis virginiana

Návod k použití : Pár kapek květinové vody aplikujte na vatový tamponek a plet‘ krouživými pohyby tamponem očistěte. Lze použít v rozprašovači i jako osvěžovač pleti. Vyhýbejte se přímému kontaktu s očima.

Certifikováno  u

INCI Hamamelis Virginiana Water, Sodium Citrate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

Sodium benzoate je sodná sůl kyseliny benzoové, která se přirozeně vyskytuje v ovoci - brusinkách, meruňkách, jablkách, dále pak v houbách, skořici, hřebíčku a některých mléčných produktech (jako výsledek bakteriálního kvašení) a čajích.

Používá se především jako složka konzervačního systému (i v potravinářství), povolená i v přírodní kosmetice. Je jednou z nejlevnějších konzervačních přísad vůbec. Má antimikrobiální účinky, zabraňuje množení bakterií, ale nezabíjí je. Je také lehce antimykotický, chrání před houbami, plísněmi a kvasinkami (v kyselém prostředí, tzn pH 4,5 a nižší). Je tedy citlivý na pH prostředí, ve kterém se nachází. V závislosti na pH se vždy upřednostňuje jedna z jeho vlastností, dá se tak považovat za nestálou, ale stále funkční látku. Nepatří mezi alergeny a jen u velmi citlivých jedinců může vyvolat kontaktní dermatitidu.

Co je to Potassium sorbate?

Potassium sorbate je draselná sůl kyseliny sorbové. Používá se v syntetické podobě, velmi výjimečně ji najdeme v derivované přírodní formě. V kosmetických přípravcích nachází místo jako alternativa parabenů, funguje jako konzervační přísada (povolená v příodní kosmetice).

Má antimykotické účinky, zabraňuje tak růstu plísní, kvasinek a hub, ovšem nechrání před bakteriemi, zastavuje množení mikroorganismů a prodlužuje trvanlivost produktu. Nepatří mezi alergeny a jen u extrémně citlivých jedinců bylo zaznamenáno mírné podráždění.

Co je to Sodium Citrate?

Citrát sodný má formu drobných bílých krystalek bez zápachu. Jedná se o sůl kyseliny citronové, která se získává přidáním hydroxidu sodného do kyseliny citronové. Nejčastěji má podobu drobných bílých krystalek, ale můžeme se setkat i s jinými formami. Při výrobě kosmetiky se využívá z toho důvodu, že pomáhá snižovat pH emulzí, maskovat jejich výchozí aroma, také působí antioxidačně a je to mírný konzervant. Vzhledem k tomu, že tato látka v běžně používaných koncentracích nepůsobí nepříznivě na lidský organismus, používá s i v kosmetice určené pro děti. Citrát sodný najdeme ve složení šamponů, kondicionérů, čisticí i pečující pleťové kosmetiky apod.

Co je to Kyselina citronová (Citric acid)?

Kyselina citronová se přirozeně vyskytuje v ovocných šťávách (například šťáva z citronu obsahuje 5-8% kyseliny citronové; také se dá získat z limetky, malin, brusinek nebo červené řepy). V kosmetice se používá v krystalické podobě.

Obdarujte
své blízké

Prohlédněte si nabídku
dárkových poukazů

Zobrazit
Dárkové poukazy

Top